8/09/2015

Maggie Stiefvater - Shiver

Maggie Stiefvater - Shiver (borzongás)
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó kft.
Oldalak száma: 326
Kiadás éve: 2012
Fordította: Gazdag Tímea
Molyértékelés: 84%

 Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül. Sam két életet él: a nyárban és a télben... Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete. Az ő farkasa! Csak ő lehet. De a tél itt van a nyakukon...
Mercy Falls farkasai:
1. Shiver - Borzongás
2. Linger - Várunk
3. Forever - Örökké 
3,5. Sinner - A bűnös
A történet maga egyszerű, még is nagyszerűen megfogalmazva. Igaz nincs benne olyan sok fordulat:
SPOILER!!! 
.
.
Beck odamegy Graciehez, farkasvadászat áldozata lesz Sam, Jack átváltozik, Isobellel barátok lesznek, Olivia is közzéjük való lesz és végül Sam visszaváltozik a fertőzött vérnek köszönhetően). 
.
.
SPOILERVÉGE!!
Teljesen abszurdum lenne ez a fajta családiidilkép, hogy nem is foglalkoznak vele.. Ha nem ismernék ilyen szülőket. Bár Beck nagyon megnyerő személyiséget kapott, szívesen olvastam volna róla és a társairól többet. A könyv háromnegyedéig az járt a fejembe, hogy miért nem mennek egy melegebb helyre? Aztán megkaptam rá választ. 
Garcie eddig egy szürke kis egérnek ismerhetjük meg, aki rajong a farkasokért. Jobban mondva egyért. Akivel hat év sóvárgás után egy párt alkothatnak. Sam egy olyan srác, akinek sötét múltja van, még is imádja a lányt. Mindent feladna és fel is add a szerelmük beteljesülése érdekében. Fekete haj, aranyló szemek, finoman izmos test. Az, amennyire szereti a többi falka tagot, irigylésre méltó. Egyszerűen zseniálisan lettek megfogalmaza a Beckkel való emlékképei. Viccesek, aranyosak és családiasak ezek az emlék foszlányok. Samnek a fejében egy dalt költ Graciehez. Olivia és Rachel szerepét sajnos nem tudom hová tenni. Egyikkel se szimpatizáltam az elején. 
Megfogott még a regényben az is, hogy a könyv mindkét szereplő szemszögéből írta. Eleinte nem értettem miért van a fejeztek alatt még a hőfok is, végül erre is fény derült. Így még jobban feldobta saját magát a történet. A könyv magyarra fordított címe borzongás, viszont a Köszönet Nyilvánításban remegés néven említik meg. Akkor most ez hogy is van? Őszinte leszek másodjára vettem ki ezt a könyvet, de most kezdtem csak bele. Kellemes csalódás ért, hiszen 24 óra alatt elolvastam. A borító szintén egyszerű, még is figyelem felkeltő. Bár nekem az nagyon szúrta a szememet, hogy az írónő nevét és a címet kisbetűkkel írták rá. Nem tudom, hogy írjam le mennyire is tetszett a vége spoiler mentesen. Nagyon, nagyon, nagyon..... nagyon. Bár összeszorult a szívem az utolsó oldalon, hogy nem történik az általam várt befejezés. Már izgatottan várom, hogy mi fog történő a következő részben. 
Történet: 4/5
Borító: 3/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése