7/20/2015

Helyzetjelentés

Bocsánat, bocsánat.. nem győzök megint bocsánatot kérni, hogy nem írtam. Viszont itthon se voltam, hanem az egyik barátnőmnél nyaraltam, azelőtt meg ő nálam. Imádtam ott lenni és nagyon jól éreztem magam, remélem következő hónapban is meglátogathatom őt és a családját. Szereztem be pár újdonságot, sőt kölcsön is kaptam tőle! Ugye, ugye? Kölcsön kapni valakitől egy könyvet nagy dolgot jelent a könyvmolyok körében. Bár meg kell hagyni, hogy ő az én kis könyvtáramat csupán csak 12 könyvvel rövidítette meg... itt is vannak az új szerzeményeim: 
Felső sor első részét most vettem, a második része tervben lévő könyvek..
második sor a kölcsön kapott könyveim,
és végül a harmadik sorban a könyvtári könyvek találhatóak.
Nos az első két könyvhöz úgy jutottam hozzá, hogy a budapesti Könyvmolyképző Márkaboltba ellátogatunk. Szívem szerint az összes könyvet örökbe fogadtam volna, na persze, ennyi pénzem nincsen. Ha lenne, már nem lenne, mert elköltöttem volna könyvekre... hahaha. Mindkettőnek nagyon örültem, főleg, hogy az elsőt a zsákbamacskás polcon zsebeltem be. Teljesen megérte. A harmadik könyvet azt a Libriben vásároltuk. Ez az a könyv, amitől félek.. igen félek. Tudjátok az a félelem, ami szépen lassan átveszi feletted az uralmat és elkezd fojtogatni. Soha se bírtam végig olvasni, de elhatároztam magamba, hogy egyszer megveszem és elolvasom. És tádááám, még akciós is volt. Így egyértelmű volt, hogy nem hagyhatom magára. Ugye milyen nagylelkű vagyok? Az összes többi könyv, szerelem volt első látásra. Főleg Alex Flinn-től Beastly - A szörnyszív c. könyv, ugyan is A szépség és a szörnyeteg című történeten alapul. Ami gyerekkorom egyik kedvenc meséje. Izgatottan várom, hogy hogyan alakította át az írónő modern mesévé. 
Viszont annyi lesz, hogy amit elhoztam nektek a Crossed és Az útvesztő könyvek kritikáit, már  is belevetem magam valamelyik könyvtári könyvbe. Velük kezdem, aztán szépen sorban jönnek a következőek... Ja, egy tanács amit szerintem minden könyvfalónak be kell szereznie, az ez a kis cukiság: 
Én imádom, több színben is kapható volt. Ebay-ről rendeltünk négy darabot egyik osztálytársammal, amit elfeleztünk és enyém lett ez a kis cukiság és egy sárga színben pompázó ikertestvére. Amit elajándékoztam annak a barátnőmnek akinél nyaraltam. 

Na, de térjünk egy kicsit vissza a "kis" kiruccanásomra. Mint már mondtam, nagyon megszerettem a családját és őszintén remélem, hogy még sokat láthatom őket. Utolsó nap a nagyszüleinél ebédeltünk, kellemes hangulatban telt és amikor jött a búcsúzkodás barátnőm papája egy tábla csokit nyomot a kezembe. Legszívesebben nem enném meg, hanem örökre elraknám magamnak. Viszont nem ezért kaptam.
Ami számomra egy hatalmas gesztus volt és már akkor a könnyeimmel kellet küszködni, hogy még ne sírjam el magam... még ne. A mai reggel még "rosszabb" volt amikor az összes kutyától és édesanyukájától el kellett válnom. Amikor éppen nem figyeltek még otthon, akkor egy kicsit elérzékenyültem, de gyorsan összeszedtem magam. Barátnőm elkísért a vonatomig, amit majdnem lekéstünk. Viszont végig futott velem, bár bánom, hogy nem váltottunk legalább egy gyors ölelést. 
Nem győzöm magam ismételni imádok ott lenni és visszavágyom.

Nem soká felteszem a 2015-ös könyv kihívást és ma vagy holnap felteszem a két könyvkritikámat. 
Legvégül zárásnak egy aranyos és tanulságos történetet hoztam el nektek:
Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése