5/12/2015

Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Szerző: Marni Bates
Cím: Láthatósági mellény lúzereknek
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Móra
Fordította: Vándor Judit
Moly értékelés: 79%

A sorozat további részei:
1. Segítség YouTube-sztár lettem!
2. Láthatósági mellény lúzereknek
3. Menő-riadó Kambodzsában
4. Itt a vége, lúzer véle!


Marni Bates

Az utóbbi két rész ebben a hónapban fog megjeleni, amit az írónővel dedikálhatok is. 

Itt tudjátok elkapni Marni-t:

Magyarországi helyszínek: 
június 5.: Székesfehérvár, délután 17 órától 18 óráig, az Alexandrában (elvileg főtéren, ahol könyvstandok is lesznek, a könyvhét miatt).
június 6.: Budapest, Vörösmarty tér, délután 16 órától - egészen addig emeddig el nem fogynak a dedikálók (a könyvhét főhelyszíne!!!!). 
június 9.: Győr, Alexandra (az Árkádban), délután 17 órától 18 óráig.
június 12.: Debrecen, Alexandra, délután 17 órától 18 óráig. 

"Nem leszek többé láthatatlan!" - ez a könyv főszereplőjének új jelmondata.
Miután Mackenzie és Corey, a két legjobb barátja, magára hagyták. Jane Smith, az eddigi szürke kisegér fenekestül felfordítja a saját életét, hogy kilépjen a stérberségből és a híres barátai árnyékából. Azonban semmi se, úgy alakul, ahogyan azt ő eltervezte. A suliújságnál előléptetése melle, egy dögös, helyes fotós srácot is kap. Azonban ő maga az ördög. Jane-t az őrültbe kergeti, a fiú viselkedése. Főként az, hogy Jane bárhová is megy, Scott a nyomában van.

SPOILER!

Egyszerűen imádom ahogyan az írónő kifejezi magát. Nincs olyan szereplő akiben nem kedveltem volna valamit - még ha csak később is. Teljesen azonosulni tudtam Jane-nel. Mivel nagyon rápörögtem a könyvre, így két nap alatt ki is végeztem. Nagyon örültem neki, amikor Jane végre a talpára állt és megmondta mindenkinek, amit kellett. Viszont amikor elsőnek megcsókolta Scott, nem értem miért kellett drámáznia tovább (mondjuk én se csináltam volna másképp). Ezek ellenére, sajnos, nem értettem, hogy miért kell ennyiszer fennakadni a történéseken.
Ez a könyv remekül leírta, milyen klikkesedések is vannak a középiskolákban és a gimnáziumokban. Nagyszerű élményt adott, hogy egy olyan lány, mint Jane, hogyan alakult át "hernyóból pillangóvá".
Mindent összevetve, megint egy nagyon jó könyvet olvashatunk el a LOL-könyvekből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése